Bebeklerde Pişik Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapmalıyız?

Bebeklerde Pişik Oluşumunu Önlemek İçin Neler Yapmalıyız?
Bebeklerde pişik oluşumunu önlemek için neler yapmalıyız? 
 
Bez bölgesinde ortaya çıkan pişikler, bebeklerde sıkça karşılaşılan cilt sorunlarından biridir. Pişik, ciltte pullanma, kızarıklık ve sulantılı yaralar şeklinde oluşabilir. Önlem alınmazsa, bu pişikler hızla daha ciddi sorunlara dönüşebilir, bebeklerin rahatını bozarak ağrılı bir duruma neden olabilir. Ebeveynlerin öncelikli amacı, bebeklerinin konforunu sağlamak ve pişik sorununu önlemektir. Pişiğin tedavisini ve önleme yöntemlerini bilmek, bebeklerin ve ebeveynlerin yaşamının daha kolay hale gelmesini sağlar. 
 
Pişik nasıl oluşur ?   
 
Pişik oluşumunun temel nedenleri, cildin uzun süre hava alamaması ve kurumasıdır. 
Bebeğin düzenli ve sık sık alt bezinin değiştirilmemesinden kaynaklı cildin idrar ve dışkı ile uzun temas etmesi, banyodan sonra cildinin iyi kurulanmaması ve nemli kalması, sıcak havalarda cildin terlemesi, alt bezinin bebeğin bedenine göre uygun seçilmemesi ve bezin çok sıkı bağlanması gibi durumlar mantar ve bakteri oluşumunu tetikler ve böylece ciltte pişik oluşumu meydana gelir. 
 
Pişik oluşumunu nasıl önleriz ? 
 
    - Pişik oluşumunu önlemek için bebeğin düzenli ve sık sık alt bezinin değiştirilmesi , ılık suyla temizlenmesi oldukça önemlidir.   Ya da alkol içermeyen mendiller tercih edilebilir. Bez bölgesinin temizliğinde Acto Baby Sprayi tercih edebilirsiniz. Bu hem temizleme hem de pişikten korumayı sağlar. 
    - Bez bölgesinin temizliği sağlandıktan sonra gözenekleri kapattığı için pudra kullanımımı önerilir, ancak yeni nesil ürünler ile pudra kullanımı artık annelerin tercihi olmaktan uzaklaştı. Pudra ve benzeri ürünlerin kullanımı yerine Acto Baby Geli bez bölgesine nazikçe uygulayarak bebeğinizde pişik oluşumu varsa  buna bağlı olarak ortaya çıkan acıyı azaltacak, cildinin nemli kalmasını sağlayacak ve bebeğinizin konforunu arttırarak size mutlulukla gülümsemesini sağlayabilirsiniz. Düzenli kullanım ile pişiğe karşı koruma sağlayacaktır. 
    - Bebeğin bezini bağlamadan önce biraz cildinin havanlanmasını sağlayın. 
    - Bebeği terletmeyen pamuklu kıyafetlerin tercih edilmesi pişik oluşumunu önlemeye yardımcı olur. 
    - Banyodan sonra cildinin ıslak kalmamasına özen gösterin.  
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.